Zeeland | Fietsvakantie Zeeland | 5 dagen 

Vanuit het oude vestingstadje Aardenburg maakt u mooie fietstochten in Nederland en in België. Diverse kreken en kronkeldijken leiden u naar oude stadjes en dorpen, zoals Sluis en Groede. Bij Cadzand kunt u genieten van strand en duinen en u steekt de grens over om het romantische Brugge te bezoeken met haar oude binnenstad. Ook het mondaine Knokke, het Tijl Uilenspiegel-stadje Damme en het natuurgebied ‘het Zwin’ worden niet overgeslagen. Het mosselstadje Philippine met haar verbazingwekkend aantal mosselrestaurants is een smakelijk hoogtepunt op één van de routes. Na de fietstochten kunt u op het terras van het hotel volop genieten van de middag- en avondzon.

Wat kun je verwachten

 • Je fietst met keuze tussen fietsreizen navigatie app of beschrijving van de route
 • Sfeervolle overnachtingsplaats
 • Logies en ontbijt, halfpension mogelijk
 • Afwisselende landschappen
 • Dagelijks afstanden tussen de 22 en 50 kilometer

Fietsroutes Aardenburg

Routekaartje Aardenburg

 

Na aankomst of voor vertrek kunt u rondwandelen over de voormalige omwallingen en langs de historische gebouwen van Aardenburg, zoals de St. Baafskerk, de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland.­ U kunt een bezoek brengen aan het archeologisch museum, waar veel informatie te vinden is over het roemruchte verleden van Aardenburg, o.a. als Romeinse vesting en in de ­middeleeuwen als belangrijke havenstad. Achter het museum bevindt zich een botanische tuin. In de Wetstraat (met aan het eind de enige bewaard gebleven stadspoort, de West- of Kaaipoort) vindt u ­diverse fraaie oude gevels, zoals van de ‘Gouden Eykel’ en het 17e eeuwse Burgerweeshuis.


A Rondrit naar Sluis en Knokke 44 km

Allereerst bezoekt u het vestingstadje Sluis waar het gezellig toeven is in het levendige centrum. Via de voormalige veste Retranchement bereikt u de zee, strand en duinen bij Cadzand-Bad. Vanhier fietst u over een nieuw aangelegd dijkfietspad langs het natuurgebied Het Zwin, waar u aan Vlaamse zijde het bezoekerscentrum passeert. Na een lus over de zeepromenade van de badplaats Knokke keert u via het pronkjuweeltje St. Anna ter Muiden terug.


B Rondrit naar Cadzand 51 km

Op deze lange rondrit rijdt u via Sint-Kruis  en Oostburg naar het noordwaarts gelegen plaatsje Groede. U vindt er een rustiek dorpsplein met een middeleeuwse hallenkerk. Het dorp, tevens bekend van Jacob Cats, die grote landerijen rondom Groede bezat,  is in W.O. II gespaard gebleven voor de bombardementen en heeft zodoende haar karakter behouden. Over een pad hoog over de smalle duinenrij buigt u af tot bij strandbadplaats Cadzand en het natuurreservaat Het Zwin. Langs de 17de-eeuwse vestingwallen van Retranchement en Sluis fietst u terug naar Aardenburg.


C Rondrit naar Philippine 34 of 59 km

Een rondrit door een oud polderlandschap op en om de Zeeeuws-Vlaamse grens. U fietst langs het kasteel­ van het Belgische Boekhoute naar het vermaarde mosseldorp Philippine, waar een verbazingwekkend aantal restaurants u een keur aan zeevruchten biedt. In vroeger tijden was hier een haven met toegang tot de talrijke mosselbanken in de Westerschelde. In de dorpen Bentille, Watervliet, Sint-Jan in Eremo en Sint Margriete passeert u de hoofdrolspelers uit het beroemde dierenepos  ‘Van den Vos Reynaerde’, uitgebeeld door de Vlaamse kunstenaar Chris Ferket.


D Rondrit naar Brugge 33 of 47 km

Vandaag staat het schitterende Brugge op het programma. U fietst bij het Vlaamse dorp Middelburg (archeologisch monument) de grens over. Over lommerrijke jaagpaden  bereikt u  via het  Tijl Uilenspiegel-stadje Damme  het beroemde, historische centrum van Brugge. De route terug verloopt over landelijke straatjes langs Vivenkapelle (bijzondere kerk) en Moerkerke (kasteel).


E Rondrit naar het Leopoldkanaal 22 km

Deze korte route gaat naar het eeuwenoude Vlaamse dorp Middelburg direct over de grens met België. Over smokkelpaadjes en deels langs het met de hand gegraven Leopoldkanaal volgt u de grenslijn naar het dorp Sint Laureins waar u uitstekend kunt  lunchen in één van de restaurants. Hierna keert u door een Zeeuws krekengebied  terug naar uw gastvrije sfeervol gelegen hotel.

 

 • Reisdetails Aardenburg

  Extra prijsinformatie

  • Reisdata: 2 januari t/m 19 december
  • Aankomstdag: woensdag en donderdag
   Van 15 juli t/m 13 augustus: iedere dag
  • Toeslag halfpension (4x): € 120,- 
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 105,- p.p.
  • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 65,- p.p. 
   7 of 8 versnellingen, tas en slot
   Verlenging: € 12,- p.p. per dag
  • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 125,- p.p.
   Verlenging: € 25,- p.p. per dag
  • Extra nacht(en) LO: vanaf € 55,- p.p. per nacht 
   Extra nacht eenpersoonskamer LO:  € 80,-
   Toeslag halfpension extra nacht: € 30,- per persoon

  Inclusief

  • 4 nachten verblijf op basis van LO of HP
  • Routebeschrijving met kaarten

  Bijzonderheden

  • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel
  • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij ons afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.