Drenthe | Standplaats Fietsvakantie | 4 dagen 

4- daagse Individuele Fietsvakantie in Drenthe..

Prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landschappen en fantastische fietspaden! 
Op bijna alle fietsdagen hebben we 2 fietsroutes die verschillen van lengte. U kunt dus zelf kiezen welke fietsroute het beste bij u past.

Wat kun je verwachten

 • Je fietst met keuze tussen fietsreizen navigatie
        app of beschrijving van de route
 • Afwisselende landschappen
 • Dagelijks afstanden tussen de 40 en 53 kilometer
        of keuze mogelijkheid voor langere routes)

Dag tot Dag

Over deze reis,
Als het ergens mooi fietsen is dan is het wel in Drenthe! Er is geen provincie in Nederland die zo’n oude historie heeft. Al 50.000 jaar geleden woonden hier jagers, vissers en boeren. Zij zijn het die de reusachtige grafmonumenten, de hunebedden, hebben achtergelaten. Drenthe’s natuurschoon is rijk en gevarieerd. In het noorden weilanden en bossen, in het midden en zuiden woeste gronden, vennen, heidevelden en langs de Hondsrug licht glooiende akkers. De schilderachtige Drentse dorpen zijn van respectabele ouderdom, met nog bijna overal de oud Saksische boerderijen en de kerk gegroepeerd rondom de wijde brink.

Dag 1. Aankomst
Nadat u zich in uw hotel geïnstalleerd heeft kunt u gelijk beginnen met ontdekken. Met uw hotel als beginpunt kunt u een aantal mooie wandelingen gaan maken. Maar wat let u om uw fiets te pakken en er al fietsend op uit te trekken. Tijdens deze vakantie bent u voorzien van de mooiste fietsroutes.
U overnacht in Odoorn

Dag 2. Flintenroute (40 km)
Vandaag gaat het richting Valthe, met haar oude brink en Saksische boerderijen echt Drenthe. Daarna fietst u naar het brinkdorp Exloo, met naast fijne terrasjes een heuse schaapskooi en kudde op de brink. Het gaat verder via het hunebedden-centrum, waar u de grootste hunebed van Nederland kunt bewonderen, richting Drouwen. In Drouwen is een bezoek aan museum ‘Versteend Leven’ meer dan de moeite waard. ‘Versteend Leven’ ligt op de rand van de Hondsrug en de Hunzevallei. Het is een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In deze expositieboerderij treft u een groot assortiment aan mineralen, sieraden, fossielen en schelpen vanuit de hele wereld. Het Dorp Borger is bij uitstek geschikt voor een lekkere lunch, naast goede restaurants vind je hier ook gezellige winkeltjes. Net voor knooppunt 6 staat de uitkijktoren bij theehuis Poolshoogte om de omgeving eens van boven te bekijken. Wat een fenomenaal uitzicht! De route eindigt weer bij het hotel. 
U overnacht in Odoorn.

Dag 3. Ellertsveldroute (53km)

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het dorp Schoonoord werd er een aantal plaggenhutten en veenhuisjes nagebouwd op een stuk heideveld. Dit is nu uitgegroeid tot een uitgebreid openluchtmuseum, het Ellert en Brammertmuseum. De tocht van vandaag gaat over het Ellertsveld richting Schoonoord langs het museum. De culturele historie van Zuidoost-Drenthe wordt hier prachtig verbeeld.
Via het Sleenerzand en de Schapendijk, gaat het door de brinkdorpen Sleen en Erm. Waarna u via het Ermerstrand richting het centrum van Emmen fietst. Geniet op het nieuwe plein van Emmen op een van de vele terrassen, of rust even uit in het Rensenpark. Vanuit Emmen fietst u meteen de natuur in van het Valtherbos. Er liggen hier talloze grafheuvels en drie hunebedden.
U overnacht in Odoorn.

Dag 4. Vertrek

Nadat u op uw gemak van het uitgebreide ontbijt heeft genoten, vertrekt u uitgerust en geïnspireerd weer richting huis.

Algemene informatie
Van de 54 hunebedden die in Nederland worden aangetroffen staan er 53 in Drenthe en één in het Groningse Haren. De zwerfstenen waarmee de hunebedden zijn gebouwd zijn alle aangevoerd met het ijs tijdens de IJstijden en zijn afkomstig uit Scandinavië. De aanblik van een hunebed wekt de bewondering op voor onze verre voorouders die zo’n vijftig eeuwen geleden kan hebben gezien de vaak tonnen zware stenen bij elkaar te slepen en op elkaar te stapelen in een tijd dat de voornaamste gereedschappen bestonden uit vuurstenen, bijlen, messen en speerpunten.

Maar Drenthe is nog veel meer.. ontdek Drenthe tijdens deze prachtige fietsvakantie

 • Reisdetails Drenthe

  Extra prijsinformatie

  • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
  • Aankomstdag:
   4-daagse: iedere dag mogelijk.
   6-daagse: iedere dag mogelijk.
  • Toeslag eenpersoonskamer
   4-daagse: € 120,-
   6-daagse: € 165,-
  • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
   4-daagse: € 90,- p.p.
   6-daagse: € 95,- p.p. 
   Verlenging € 10,- p.p. per dag
  • E-bike (excl. fietsverzekering):
   4-daagse: € 135,- p.p.
   6-daagse: € 145,- p.p.
   Verlenging € 20,- p.p. per dag
  • Extra nacht(en) 
   HP
   : € 130,- p.p. per nacht
   eenpersoonskamer HP: € 145,-

  Inclusief

  • 3 of 5 nachten verblijf op basis van Logies en Ontbijt &
   3 x drie-gangen diner
  • Routebeschrijving met kaarten

  Bijzonderheden

  • Parkeren: gratis 
  • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij ons afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.